MULAN, ÉLŐSZEREPLŐS FILM, NŐI RENDEZŐ
Női rendezőt kapott a Mulan élőszereplős feldolgozása
Egy kritikusok által is elismert rendezőnőre bízták a feladatot

A Disney bejelentette, hogy a Mulan 2018-as élőszereplős feldolgozásának Niki Caro lesz a rendezője.
 
Az új-zélandi filmes, producer és forgatókönyvíró többek között a McFarland, USA és A bálnalovas filmeket rendezte, hamarosan pedig egy új rendezése kerül a mozikba, Menedék címmel. A Mulan producere Bill Kong lesz (Tigris és sárkány, A repülő tőrök klánja).


A The Hollywood Reporter elárulta, hogy – Ava DuVernay mellett – Caro már a második rendezőnő, akire a Disney olyan filmje rendezését bízza, aminek a költségvetése meghaladja a 100 millió dollárt. DuVernay az 2018-ban érkező Időcsavar (A Wrinkle in Time) fantasy-kaland rendezését vállalta.

Az élőszereplős Mulan körül korábban felháborodott hangokat lehetett hallani, hiszen az a hír járta, hogy a kínai lány helyett a főszerepet egy fehér férfi fogja játszani, egy újabb értesülés szerint azonban a Disney illetékesei a szereplőket csakis ázsiai színészek közül fogják kiválasztani és a főszereplő terén sem lesz változtatás az eredeti meséhez képest.

Disney könyvklub ajánló - AJÁNDÉKOKKAL

Disney könyvklub - Ajándékokkal
A Disney részéről egyébként okos megoldásnak tűnik a női rendezőre esett választás, hiszen ő valószínűleg jobban bele tudjon magát élni a fiatal Mulan helyzetébe, mint akármelyik férfi rendező társa.

A Mulan élőszereplős verzióját 2018 novemberében kezdik el vetíteni az amerikai mozikban.

Hozzászólások