DISNEY, NÉVNAPOS SZÍNÉSZNŐK
Boldog névnapot a Disney-világ híres Emmáinak!
Egy nemrégiben bemutatott, és egy készülőben lévő film szereplői ő

Bár igaz, hogy Magyarországon kívül csak kevés országban ünneplik a névnapot, amibe Amerika természetesen nem tartozik bele, mi innen, kis hazánkból mégis szeretnénk névnapjuk alkalmából köszönteni a Disney-világ híres Emmáit!
 
Röviden az Emma névről:
 
Az Emma germán eredetű női név, Irmin germán isten nevéből származik, egyes feltevések szerint pedig a germán hermion néptörzs nevéből ered. (Ez utóbbi főleg Emma Watson esetében érdekes, gondoljunk csak a Harry Potter-filmekben általa alakított karaterének nevére). A név jelentése: nagyság. Erős akaratú személy, aki háttérből irányítja a dolgokat. Nehezen viseli el, ha valaki nem enged akaratának. Szereti színesben látni a világot.
 
Emma Watson
 
A Párizsban született brit Emma Watsont a Harry Potter-filmekből ismerhettük meg, amelyekben a címszereplő szókimondó, szorgalmas, olykor kissé tudálékos, ám jószívű Hermionéját alakította. Az utóbbi időben azonban mindenki A Szépség és a Szörnyeteg Belle-jével azonosítja a 26 éves színésznőt, hiszen a film élőszereplős verziójában ő játszhatta el a Szépség szerepét. Az évek során – mind szerepei, mind feminista aktivista megmozdulásai révén – hatalmas rajongótábort gyűjtött maga köré, emellett pedig kisebb és nagyobb lányok milliói tekintenek rá példaképként.
 

 
Emma Thompson
 
A brit színésznőt legutóbb szintén A Szépség és a Szörnyeteg című 2017-es produkcióban láthattuk, vagy inkább hallhattuk, ő játszotta ugyanis a megátkozott kastély Mrs Potts-át. Az Oscar-díjas színésznő legutóbb a Banks úr megmentése című filmben nyújtott parádés alakítást, ahol is a Mary Poppins könyvek íróját, P. L. Traverst játszotta hitelesen. Emellett két másik Disney-produkcióhoz, a Merida, a bátorhoz (Elinor királyné) és A kincses bolygóhoz (Amelia kapitány) is a hangját adta.
 

 
Emma Stone
 
Hogy Emma Stone itt szerepel, az két okból is meglepő lehet: az egyik, hogy a színésznő még soha nem szerepelt Disney-filmben, a másik pedig, hogy eredeti neve nem is Emma. Ezek ellenére mégis úgy látjuk, érdemes idesorolni az Oscar-díjas Stone-t. Mert bár igaz, hogy eleddig még nem láthattuk Disney-produkcióban, de ez már nem sokáig lesz így: a 28 éves színésznő ugyanis hamarosan, vagyis 2018-ban a 101 kiskutya gonoszának, Szörnyella de Frásznak a bőrébe fog bújni. És bár nem Emmaként látta meg a napvilágot, hanem Emily Jeanként, mégis az egész világon az előbbi néven ismerik, ráadásul a színésznő édesanyja is így becézgette lányát, így nem látunk rá okot, miért is ne köszönhetnénk ma őt is. :)
 

 
Sok Boldog Névnapot és sok-sok sikeres Disney-szerepet kívánunk még Emma Watsonnak, Emma Thompsonnak és Emma Stone-nak!

Forrás: wikipedia.hu

Hozzászólások