A SZÉPSÉG ÉS A SZÖRNYETEG, ÉRDEKESSÉGEK
Ezekről még biztos nem hallottál A Szépség és a Szörnyeteggel kapcsolatban!
Újabb érdekességek derültek ki a nagysikerű élőszereplős feldolgozásról

Bár az élőszereplős feldolgozás vetítése előtt is már számos titokról olvashattunk A Szépség és a Szörnyeteggel kapcsolatban, azért még mindig kerülnek elő olyan információk a film vonatkozásában, amik meglepik a közönséget.
 
Az ohmydisney összegyűjtött ezek közül most néhányat, amit nemcsak a legnagyobb rajongónak érdemes megtekinteniük!
 
 
Dan Stevens gólyalábakon táncolta a bécsi keringőt
 
A Szörnyeteget alakító Dan Stevens elmondta, hogy az ikonikus báli jelenetben „Emma és én sokat szórakoztunk a bécsi keringő tanulása közben, ami gólyalábakon nem volt könnyű”. A film rendezője, Bill Condon elmesélte, hogy „Dan alul szűk ruhát viselt gólyalábakkal, és így lett olyan magas, mint a Szörnyeteg…”. Így a színész számára még a séta is igazi lábedzéssel ért fel. Mire először rájött, hogyan manőverezzen ezen az eszközön, a lábujjai – körülbelül egy hétre – teljesen lezsibbadtak.

Disney könyvklub ajánló - AJÁNDÉKOKKAL

Disney könyvklub - Ajándékokkal
Dan Stevensnek arcmozgásrögzítővel kellett táncolnia
 
Miközben Szörnyeteg-jelmezében sikeresen teljesítette az előző pontban leírt táncos gyakorlatot, Stevensnek egy arcmozgásrögzítő riget kellett viselnie. Arcának minden egyes pórusát lefújták, és minden egyes jelenetet így kellett eljátszania, még az Emma Watsonnal közös bécsi keringős részt is! A rendező később elmesélte, hogy a 34 éves színész nagyon várta, hogy az arcmozgásrögzítő riggel szerepeljen, mivel erre valódi technikai kihívásként tekintett.
 
Mielőtt elvállalta Lumiére szerepét, Ewan McGregor soha nem hallotta a „Be Our Guest” (Gyere hát) dalt
 
Ezt a hihetetlen állítást pedig maga Bill Condon erősítette meg, neki pedig csak hihetünk tán, nemigaz? „Megtaláltuk erre a szerepre azt az egyedüli személyt a bolygón, Ewan McGregort, aki soha nem hallotta korábban ezt a dalt, így ő ezt új dalként tanulta meg…” Ez a skót színész előadásán mindenesetre egyáltalán nem hallatszott, tökéletesen oldotta meg a feladatot!


 
Ian McKellen kedvenc A Szépség és a Szörnyeteg dalát még nem írták meg
 
Amikor kedvenc filmbéli daláról kérdezték, a 77 éves színész bevallotta, hogy ez még nem született meg: ez a dal pedig az lenne, amelyet a feldolgozásbeli karaktere, Cogsworth énekelne! McKellen szerint valahogy így szólna a muzsika: „A nevem Cogsworth, egy óra vagyok, tik-tak; A nevem Cogsworth.” Hát, az biztos, hogy lenne még mit dolgozni ezen a melódián, ha egy vállalkozó szellemű dalszövegíró esetleg kapna a Cogsworth-dal megvalósításán!
 
A Szörnyeteg alakításához Dan Stevens inspirációként a Rontó Ralph-ot használta
 
Talán sokan elcsodálkoznak ezen, a kijelentés mégis igaz, hiszen a színész maga fedte fel „ezt a titkot”: „Itt van meg az a pszichológiai háttér ahhoz, hogy mi tesz egy szörnyeteget szörnyeteggé, ezért a Rontó Ralph-tól az Aranypolgárig mindent megnéztem, ami inspirációul szolgálhat.”


Josh Gad akarta, hogy filmbéli karaktere, LeFou szkeptikussá váljon Gaston irányába a film során
 
Erről szintén nem volt fogalmunk se, de a rendező ezt is elárulta, ráadásul Alan Menken zeneszerző a néhai Howard Ashman dalán, a „The Mob Song”-on (Vesszen a szörny) is változtatott, hogy abban világosan megjelenjen, ahogyan LeFou egyre inkább megkérdőjelezi Gaston tetteinek jogosságát.  
 
Dan Stevens kedvenc dala a „Days in the Sun”
 
Talán legtöbben arra gondoltunk volna, hogy a Szörnyeteg dala, az „Evermore” Dan Stevens kedvence, de a színész elárulta, hogy „a ’Days in the Sun’ a kedvenc dalom… egyszerűen gyönyörű. Ugyanolyan szívmelengető és szépséges, mint az animációs film bármelyik dala.”


 
A táncosok ruháit a szabadabb mozgás érdekében át kellett alakítani
 
Tudtad, hogy egy 18. századi női ruhában a hölgyek nem bírták a fejük fölé emelni a kezüket? A jelmeztervező, Jacqueline Durran szerint ez valóban így volt, neki azonban – a jelenet koreográfiája miatt – át kellett alakítania ezeket a báli ruhákat, hogy a táncosok könnyebben tudják mozgatni a karjaikat.


Belle ikonikus kék ruhájára zsebeket is varrtak
 
Jacqueline Durran azzal a céllal tervezte zsebesre Belle ikonikus kék ruháját, hogy a lány bennük tarthassa a könyveit. És Durran volt szintén, aki balerinacipő helyett csizmákat adott a Szépségre, „így szaladgálhatott a faluban”. Az Oscar-díjas jelmeztervező nő ezzel kapcsolatban elmondta, hogy „nem azt akartuk, hogy egy törékeny hercegnő legyen, hanem hogy egy aktív hősnő”.
 
Emma Watson makettekkel beszélgetett
 
Ezek a makettek olyan megvilágított tárgyak, amik a kastély elvarázsolt és beszélő-mozgó személyzetét/tárgyait személyesítik meg. Emma Watsonnak és a film több színészének is számos alkalommal kellett velük szerepelni. A makettekkel kapcsolatban Bill Condon elmesélte, hogy az animált tárgyakkal kommunikáló színészek munkájának megkönnyítése érdekében próbafelvételeket és előzetes megjelenítést alkalmaztak.


Belle egyik ruhájának inspirációjául a jelmeztervező diákkorában vásárolt köténye szolgált

 
Jacqueline Durran diáklányként vásárolt egy 18. századi szőtt selyem mintás kötényt, ami Belle film végi ruhájának volt az ihletője. A jelmeztervező aztán Angilában rátalált egy olyan művészre, aki meg tudta festeni ezt a modellt, amit aztán kinagyítottak és digitálisan kinyomtattak.
 
A herceg zakóján Swarovski kristályokból kirakott állatok találhatóak
 
A 18. századi Franciaországban nem volt ritka, hogy az arisztokrácia ruházatát ékszerekkel díszítették. Éppen ezért a film nyitójelenetében a herceg zakóján hímzés és Swarovski kristályok is láthatóak, amivel kapcsolatban Jacqueline Durran a következőket mondta: „Ha közelebbről megnézzük, láthatjuk, hogy a zakón egy vaddisznó, egy sárkány és egy oroszlán látható, amik közvetlenül a herceg családi címeréről származnak…”
 
A vidéki város, ahol Belle és Maurice él, Villeneuve-ben helyezkedik el
 
A gyártásvezető, Sarah Greenwood elmondta, hogy a film nyitódala, a „Belle” egy valódi francia faluban, az 1740-es évekbeli Villeneuve-ben játszódik, és hogy a csapat ténylegesen fontolóra vette, hogy a francia helyszínen fognak forgatni. Ilyen-olyan okok miatt azonban végül az angliai Shepperton Studios-ban építették meg a helyszínt. Greenwood elmagyarázta, hogy a megépített falut a koreográfia, az ütemezés és a jelenet ritmusa szerint kellett létrehozni, ezért látták ezt végül is a legjobb megoldásnak, hiszen így tudták a leginkább különleges igényeiknek megfelelővé alakítani a helyszínt.


Hozzászólások